Divi WordPress Theme

9 Δεκ 2008

Σωστή χρήση των υπολογιστών!!!

Η χρήση του υπολογιστή, της οθόνης, του πληκτρολογίου και του ποντικιού γενικά μπορεί να θεωρηθεί σαν ασφαλή δραστηριότητα, με την προυπόθεση όμως ότι έχετε φροντίσει για την σωστή εργονομία του χώρου εργασίας. 
Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για υγιεινή χρήση του υπολογιστή.
1. Επιλέξτε καρέκλα που να σας επιτρέπει να αλλάξτε το ύψος, τη γωνία που ακουμπάει η μέση σας, και τη γωνία του καθίσματος.Τα πόδια σας πρέπει να ακουμπάνε στο έδαφος μπροστά απο την καρέκλα και καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε ένα υποπόδιο. Διατηρείστε τον κορμό σας σε όρθια στάση έτσι ώστε η μέση σας να στηρίζεται συνέχεια.
2. Όταν χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο, φροντίστε να διατηρείτε σε κάθετη στάση τον βραχίονά σας και τα δάχτυλά σας να βρίσκονται ακριβώς επάνω από το πληκτρολόγιο.
3. Όταν χρησιμοποιείτε το ποντίκι, φροντίστε ο καρπός σας να ακουμπάει στην επιφάνεια του γραφείου χωρίς να τεντώνεστε για να το φθάσετε.
4. Η οθόνη πρέπει να είναι στο μήκος ενός βραχίονα μακριά από σας, και το πάνω μέρος της πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο των ματιών σας. Είναι σημαντικό ακόμη να κοιτάζετε μακριά από την οθόνη κάθε λίγα λεπτά.
5. Για σωστό φωτισμό ρυθμίστε το φωτιστικό σας σε τέτοια γωνία έτσι ώστε να μην έχετε αντανακλάσεις ή έντονο φωτισμό πίσω απο την οθόνη σας. 
6. Αναμφισβήτητα ο καλύτερος τρόπος για να ανακουφιστεί η πίεση στα μάτια και στο σώμα σας είναι να κάνετε συχνά διαλείμματα(κάθε 30 ή 60 λεπτά). Απλά επιλέξτε ένα φλιτζάνι καφέ ή έναν περίπατο έξω από το γραφείο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: