Divi WordPress Theme

30 Αυγ 2008

Καθαρίστε τον υπολογιστή σας!!!

Με την συνεχή εγκατάσταση και απεγκατάσταση προγραμμάτων στον υπολογιστή σας πρέπει να κάνετε συντήρηση στο λειτουργικό σας σύστημα(Windows).

Το CCleaner(Crap Cleaner) είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα συντήρησης και καθαρισμού, που σβήνει κενούς φακέλους, αδειάσει τον κάδο ανακύκλωσης, 'καθαρίζει' την Registry , την προσωρινή μνήμη (cache) του Internet Explorer, του Firefox, τον κάδο ανακύκλωσης, τα προσωρινά αρχεία, αρχεία ημερολογίου (Log Files), και πολλών άλλων ακόμη.

Το CCleaner σας προτείνει απο μία λίστα ποια στοιχεία θέλετε να διαγράψετε. Μετά τον ΄καθαρισμό', το αποτέλεσμα είναι τα Windows να λειτουργούν με μεγαλύτερη ταχύτητα , και να έχετε περισσότερο χώρο στο σκληρό σας δίσκο.

Καλή συντήρηση!!!

29 Αυγ 2008

Επεξεργασία εικόνας με το Paint.ΝΕΤ.

Αν θέλετε ένα εύκολο στην εκμάθηση δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, σας προτείνω το Paint.ΝΕΤ, κυρίως για το φιλικό του περιβάλλον εργασίας που δεν διαφέρει πολύ απο το paint των windows και το photoshop. Κάποιοι θα σας προτείνουν το Gimp η το Gimp-Shop τα οποία έχουν περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης, αλλά υστερούν κατά πολύ σε φιλικότητα για το νέο χρήστη.

To Paint.ΝΕΤ υποστηρίζει τη δημιουργία layers, εφφέ και έχει πολλά χρήσιμα εργαλεία. Μια online κοινότητα παρέχει βοήθεια και πολλά πρόσθετα.

Καλή επιτυχία...

28 Αυγ 2008

Δημιουργείστε αρχεία pdf εντελώς δωρεάν!!!

Αν θέλετε να δημιουργείστε αρχεία pdf και δεν έχετε κάποιο πρόγραμμα για δημιουργία pdf αρχείων, μία καλή λύση είναι η χρήση της δωρεάν online εφαρμογής pdfonline. Μπορείτε να κάνετε upload διάφορα αρχεία (word, powerpoint, excel, jpg..) τα οποία θα μετατραπούν αυτόματα σε pdf και θα σας επιστραφούν μέ e-mail.

27 Αυγ 2008

Εκπαίδευση online!!!

Αν θέλετε να μάθετε γρήγορα κάποιο πρόγραμμα, διαλέξτε υπηρεσίες στο internet σαν την VTC η οποία προσφέρει online βίντεο απο πάρα πολλά προγράμματα (photoshop,flash,office,php,sql....).

Περίπου το 20% των βίντεο μαθημάτων είναι δωρεάν, για τα υπόλοιπα δίνετε ένα μικρό ποσό κάθε μήνα.

Καλό μάθημα!!!

25 Αυγ 2008

Torrent-ισμός!!!

Μικρός οδηγός για τον κόσμο των Torrent!!!

Τί είναι τα Torrent;
Είναι p2p προγράμματα με leechers και seeders για μεταφορά αρχείων.
  • P2P είναι το ''Peer To Peer'' δίκτυο(άμεση μεταφορά με τον χρήστη που κάνει download/upload χωρίς τη χρήση server).
  • Leechers οι χρήστες που έχουν ένα κομμάτι του αρχείου.
  • Seeders οι χρήστες που έχουν ολόκληρο το αρχείο.
Οι ταχύτητες για download ποικίλουν ανάλογα με το πόσοι
χρήστες(Leechers & Seeders) είναι online και την upload ταχύτητα τους.

Που βρίσκουμε αρχεία Torrent;
Συνήθως απο μηχανές αναζήτησης tracker(ιστοσελίδες). Διαλέξτε ιστοσελίδες με βαθμολόγηση των αρχείων, ώστε να μην κάνετε download κατεστραμμένα ή γενικά αλλοιωμένα αρχεία.

Πως κάνουμε Download;
Σας προτείνω το πρόγραμμα μTorrent το οποίο διαχειρίζεται τα αρχεία με κατάληξη .torrent.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον οδηγό του μTorrent.

Καλό Torrenting...

Αγοράστε μεγαλύτερη οθόνη!!!

Μια μελέτη απο το πανεπιστήμιο της Γιούτα, διαπιστώνει ότι οι μεγαλύτερες οθόνες αυξάνουν την παραγωγικότητα.

Μέτρησαν το χρόνο για την επεξεργασία ενός κειμένου(doc), και την αντιγραφή αριθμών μεταξύ λογιστικών φύλλων (spreadsheet) χρησιμοποιώντας διαφορετικές συνθέσεις υπολογιστών.

Αποτέλεσμα : Αυτοί που χρησιμοποιούσαν οθόνη 24 ιντσών ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους 52% γρηγορότερα από τους άλλους που χρησιμοποιούσαν οθόνη 18 ιντσών, αυτοί που χρησιμοποιούσαν δύο οθόνες 20 ιντσών ήταν 44% γρηγορότεροι από εκείνους με οθόνη 18 ιντσών. Υπάρχει ένα ανώτερο όριο, εντούτοις: Η παραγωγικότητα μειώθηκε όταν χρησιμοποίησαν οθόνη 26 ιντσών .

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όποιος χρησιμοποιεί μεγαλύτερη οθόνη θα μπορούσε να μειώσει το χρόνο εργασίας 2.5 ώρες ημερησίως, με την παραδοχή ότι θα δουλεύει συνεχώς για οκτώ ώρες.

24 Αυγ 2008

Partitioning στα Windows Vista.

Στα Windows Vista θα βρείτε ένα εργαλείο για να διαχειριστείτε τα partition του σκληρού σας δίσκου. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα καινούργιο partition χωρίζοντας κάποιο παλιότερο για να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας, ακόμη μπορείτε να ενώσετε δύο partition σε ένα. Το εργαλείο είναι το Disk Management και θα το βρείτε στο Computer Management απο τα Administrative Tools στο Control Panel.

Καλό partitioning!!!

21 Αυγ 2008

Γεμίστε τα Gbyte του Gmail!!!

Οι περισσότεροι σήμερα έχουν λογαριασμό στο Gmail αλλά ελάχιστοι χρησιμοποιούν όλα τα Gbytes που προσφέρει. Το GSpace είναι ένα extension του Firefox με το οποίο μπορείτε να αποθηκεύετε κάθε τύπο αρχείου, έτσι ώστε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τα Gbytes του Gmail.
Ακούστε την αποθηκευμένη αγαπημένη μουσική σας άμεσα, δείτε τις συλλογές των εικόνων σας και διαχειριστείτε τα αρχεία σας. Απλά κάνετε upload ή download τα αρχεία σας.

Καλή Επιτυχία.

20 Αυγ 2008

Χρησιμοποιήστε το Outlook σε πολλούς υπολογιστές.

Οι POP3 λογαριασμοί αποθηκεύουν τα μηνύματα σε έναν email server. Τυπικά όταν κατεβάζετε(downloading) τα μηνύματα απο τον email server αυτά διαγράφονται.
Για να τα δείτε και απο άλλους υπολογιστές, απλά ρυθμίστε το Outlook να μή τα διαγράφει.
Διαλέξτε Account Settings απο το μενού Tools, διπλό-κλικ στο λογαριασμό που θέλετε να αλλάξτε, επιλέξτε More Settings και στο tab Advanced τσεκάρετε 'Leave a copy of messages on the server'.

Καλή επιτυχία.

19 Αυγ 2008

Συν-Εργασία Υπολογιστών!!!

Με το Synergy μπορείτε να μοιραστείτε εύκολα ένα ποντίκι και ένα πληκτρολόγιο μεταξύ πολλών υπολογιστών με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, κάθενα με τη δική του οθόνη, χωρίς πρόσθετο υλικό. Μπορείτε επίσης να έχετε κοινό clipboard για cut και paste μεταξύ των υπολογιστών. Επιπλέον, μπορείτε να συγχρονίσετε τους screen savers έτσι όλοι να αρχίζουν και σταματούν μαζί. Ολοι οι υπολογιστές πρέπει να υποστηρίζουν TCP/IP.

Καλή Συν-Εργασία!!!

18 Αυγ 2008

Αυτόματη εγκατάσταση προγραμμάτων!!!

Η εγκατάσταση των πιό πρόσφατων εκδόσεων των αγαπημένων προγραμμάτων σας είναι τουλάχιστον κάτι βαρετό και κουραστικό. Με το InstallPad απλά ορίζεται έναν κατάλογο των αγαπημένων προγραμμάτων σας και αυτό αναλαμβάνει αυτόματα το κατέβασμα(download) και την εγκατάσταση( installation) της πιό πρόσφατης έκδοσης των προγραμμάτων σας. Για να προσθέστε τα δικά σας προγράμμα εκτός απο τα αρχικά που περιέχει το InstallPad απλά ακολουθήστε τις οδηγίες.

Καλό downloading!!!

16 Αυγ 2008

Προστατέψτε το ασύρματο δίκτυο σας!!!

Αλλάξτε username και password στο router σας.
Οι περισσότεροι routers έχουν για username και password το 'admin', ΠΡΕΠΕΙ να το αλλάξετε, για να αποτρέψετε κάποιο χρήστη του δικτύου σας να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο του router σας.

Μη δείχνετε το όνομα του ασύρματου δικτύου σας.
Σταματήστε το broadcast του SSID(service set identifier), έτσι αποτρέπετε κάποιους μη-τεχνικούς χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο σας.

Φιλτράρετε τις MAC διευθύνσεις.

Κάθε συσκευή του δικτύου σας έχει μία μοναδική MAC(media access control) διεύθυνση. Ρυθμίστε τον router σας να επιτρέπει τη πρόσβαση μόνο στις συγκεκριμένες συσκευές.

Ασφαλίστε με WPA η WPS.

Για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια χρησιμοποιήστε WPA(Wi-fi Protected Access) η WPS(Wi-fi Protected Setup).

Καλή επιτυχία!!!