Divi WordPress Theme

25 Σεπ 2008

Οργανωθείτε με το Ημερολόγιο της Google!!!

Χρησιμοποιήστε το Ημερολόγιο Google, για να παρακολουθείτε όλα τα σημαντικά γεγονότα της ζωής σας: γενέθλια, συγκεντρώσεις, παιχνίδια, ιατρικά ραντεβού και άλλα. Προσθέτετε γεγονότα και προσκλήσεις, θέστε αρχεία σε κοινή χρήση με τους φίλους και βρείτε στο internet γεγονότα που μπορεί να σας αρέσουν. Ακόμη μπορείτε να λάβετε υπενθυμίσεις και ειδοποιήσεις στο κινητό σας τηλέφωνο.

Απλά οργανωθείτε!!!

21 Σεπ 2008

Ακούστε swiss web ραδιόφωνο!!!

Αν σας αρέσει να ακούτε μουσική όταν δουλεύετε στον υπολογιστή σας τότε σας προτείνω το swiss web ραδιόφωνο, για jazz, pop και classic μουσική χωρίς διαφημίσεις και περιττά λόγια, εικοσιτέσσερες ώρες το εικοσιτετράωρο πολύ καλή μουσική. Αν θέλετε να ηχογραφήσετε κάποια τραγούδια τότε δοκιμάστε το πολύ καλό πρόγραμμα Super Mp3 Recorder Professional.

Καλές ακροάσεις & ηχογραφήσεις!!!

20 Σεπ 2008

Επεξεργασία ήχου με το Audacity

Αν θέλετε να επεξεργαστείτε το μουσικά σας αρχεία(Ogg Vorbis, MP3, και WAV), να ηχογραφήσετε ζωντανή μουσική, να μετατρέψετε κασσέτες και δίσκους σε CD, να αποκόψετε, αντιγράψετε, και να κάνετε μίξη ήχων, σας προτείνω το Audacity. Ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου για Windows, Mac OS X, GNU/Linux.
Για βοήθεια και μαθήματα δείτε το Audacity Wiki.

Καλή επιτυχία...

17 Σεπ 2008

Ένας εξαιρετικός media player!!!

Αν θέλετε ένα δωρεάν πρόγραμμα για να μπορείτε να ακούσετε και να δείτε τα περισσότερα είδη αρχείων μουσικής η βίντεο, σας προτείνω το VLC media player. Υποστηρίζει (MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, mp3, ogg, DVDs, VCDs κ.α).
Μπορεί ακόμα να λειτουργήσει και σαν server για την μετάδοση ήχου και βίντεο σε ένα δίκτυο.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το videolan-wiki.

Καλή επιτυχία.


14 Σεπ 2008

Το πιλοτήριο του Airbus A380!!!

Θέλετε να δείτε το περιβάλλον εργασίας ενός πιλότου; Τότε δείτε την 360 μοιρών εικονική υλοποίηση του αεροπλάνου Airbus A380.Το πιλοτήριο του Airbus A380 είναι το πιο άρτιο τεχνολογικά, με οκτώ μεγάλες οθόνες για την πληρέστατη εικόνα όλων των λειτουργιών του αεροπλάνου.

Καλό ταξίδι!!!

13 Σεπ 2008

Πολύ συμφέρουσα προσφορά του Skype!!!

Επανέρχομαι σε ένα θέμα μιας παλιάς ανάρτησης για μία πολύ συμφέρουσα προσφορά του Skype. Μπορείτε πλέον με ένα πολύ μικρό ποσό το μήνα να κάνετε κλήσεις σε όλα τα σταθερά τηλέφωνα της ελλάδας(2.95€) ή της ευρώπης(3.95€) ή όλου του κόσμου(8.95€), όλη την ημέρα οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας χωρίς μακροχρόνια συμβόλαια. Και φυσικά ισχύουν οι δωρεάν κλήσεις σε όλο το κόσμο για επικοινωνία ανάμεσα σε υπολογιστές.

Καλή τηλεφωνία...


9 Σεπ 2008

Τρισδιάστατα γραφικά με το Blender.

Αν θέλετε να εισέλθετε στο θαυμαστό 3d animation κόσμο τότε σας προτείνω να χρησιμοποιήστε το δωρεάν πρόγραμμα blender.
Το Blender είναι μια σουίτα ανοιχτού κώδικα που παρέχει την δυνατότητα δημιουργίας τρισδιάστατων γραφικών, φωτορεαλιστικών εικόνων, κινουμένων σχεδίων, χαρακτήρων για ταινίες κ.α.
Το περιβάλλον εργασίας θα σας αποθαρρύνει με τη πρώτη ματιά, αλλά θα εξοικειωθείτε πολύ γρήγορα μετά απο λίγα μαθήματα. Για να σας ανοίξει η όρεξη δείτε τη gallery και τις ταινίες.
Εμείνετε και θα μείνετε κατάπληκτοι από αυτό που θα δημιουργήσετε.

Καλή Επιτυχία!!!

8 Σεπ 2008

Εύκολο κολάζ φωτογραφιών!!!

Αν θέλετε να δημιουργείστε όμορφα κολάζ με τις φωτογραφίες σας σας προτείνω το Picasa ένα δωρεάν πρόγραμμα διαχείρισης και επεξεργασίας φωτογραφιών από τη Google.
Μπορείτε να εντοπίσετε τις φωτογραφίες στον υπολογιστή σας, να τις οργανώσετε αυτόματα σε φακέλους ανά ημερομηνία, να κάνετε διορθώσεις, να τις στείλετε με e-mail, να τις εκτυπώσετε και να τις ανεβάσετε στο blog σας. Δείτε ενημερωτικό flash-βίντεο.

Καλή επιτυχία!!!

7 Σεπ 2008

2.500 δωρεάν γραμματοσειρές!!!

Αν έχετε βαρεθεί τις κοινότυπες γραμματοσειρές σαν την Times New Roman και Arial τότε σας προτείνω να επισκεφθείτε το getfreefonts.info.
Επιλέξτε μία από τις 2.500 δωρεάν γραμματοσειρές για να δώστε 'χρώμα' σε οποιαδήποτε επιστολή, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή παρουσίαση σας. Μπορείτε να ψάξετε τις γραμματοσειρές αλφαβητικά και να επιλέξετε βλέποντας την προεπισκόπηση της γραμματοσειράς.
Πατήστε στο 'download font' αποσυμπιέστε τα περιεχόμενα του zip αρχείου, μετά κάντε δεξί-κλίκ στο ttf αρχείο και απο το μενού επιλέξετε 'Install' για να εγκατασταθεί η γραμματοσειρά στον φάκελο fonts των Windows.

Καλή επιτυχία!!!

4 Σεπ 2008

Chromατίστε την διαδικτυακή σας ζωή!!!

H Google εντυπωσίασε πάλι με τη παρουσίαση του browser Chrome!!! Ο Chrome με το εξαιρετικά απλό και όμορφο περιβάλλον του ήρθε να ταράξει τα νερά στο τρόπο περιήγησης στο internet, προκαλώντας ευθέως τον Internet Explorer (70%) και τον Firefox(27%) . Δοκιμάστε τον και θα ανακαλύψτε ότι είναι ταχύτερος στην εκκίνηση και στο φόρτωμα των σελίδων, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να προσφέρει στο χρήστη ανωνυμία και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Καλή επιτυχία!!!

3 Σεπ 2008

Δωρεάν Τείχος Προστασίας!!!

Αν θέλετε να κρατήσετε τους hackers μακρυά απο τον υπολογιστή σας και να έχετε πλήρη έλεγχο ποιά προγράμματα θα έχουν πρόσβαση στο internet, τότε πρέπει να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα firewall (τείχος προστασίας). Eίναι ένα πρόγραμμα απαραίτητο για τους χρήστες των windows XP και Vista τα οποία έχουν πρόγραμμα firewall αλλά με λιγότερες δυνατότητες.

Ένα πολύ καλό πρόγραμμα firewall είναι το Comodo Firewall Pro, το οποίο είναι απολύτως δωρεάν, και αποτρέπει εισβολές στον υπολογιστή σας ενώ ελέγχει για πιθανές τροποποιήσεις στα αρχεία σας.

Καλή επιτυχία!!!

2 Σεπ 2008

Προσθέστε ένα νέο χρήστη σε Windows XP,Vista!!!

Δημιουργήσετε ξεχωριστούς λογαριασμούς για κάθε άτομο που χρησιμοποιεί ένα υπολογιστή. Ο κάθε χρήστης θα έχει τις δικές του ρυθμίσεις, φακέλους, ταπετσαρία, το μενού Έναρξη (Start), το οπτικό στυλ, κ.λπ. Αν ο υπολογιστής σας βρίσκεται σε ομάδα εργασίας (Workgroup) ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα.

Στα Windows XP

1. "Έναρξη" (Start).
2. "Πίνακας Ελέγχου" (Control Panel).
3. "Λογαριασμοί χρηστών" (User Accounts).
4. "Δημιουργία νέου λογαριασμού" (Create a new account) .
5. Πληκτρολογήστε το όνομα του λογαριασμού.
6. "Επόμενο" (Next).
7. Επιλέξτε τον τύπο λογαριασμού που θέλετε(Administrator η Limited αν θέλετε να αυξήσετε ή να μειώσετε τα δικαιώματα χρήστη αντίστοιχα).
8. "Δημιουργία λογαριασμού" (Create Account).

Στα Windows Vista

1. "Έναρξη" (Start).
2. "Πίνακας Ελέγχου" (Control Panel).
3. "Λογαριασμοί χρηστών" (User Accounts).
4. "Διαχείριση ενός άλλου λογαριασμού" (Manage another account).
5. "Δημιουργία νέου λογαριασμού" (Create a new Account).
6. Πληκτρολογήστε το όνομα του λογαριασμού.
7. Επιλέξτε τον τύπο λογαριασμού που θέλετε(Administrator η Standard αν θέλετε να αυξήσετε ή να μειώσετε τα δικαιώματα χρήστη αντίστοιχα).
8. "Δημιουργία λογαριασμού" (Create Account).

Καλή επιτυχία!!!

1 Σεπ 2008

Δωρεάν σουίτα γραφείου!!!

Αν θέλετε να δοκιμάσετε μία νέα σουίτα που να περιλαμβάνει δωρεάν εργαλεία για τη δημιουργία και κοινή χρήση εγγράφων, υπολογιστικών φύλλων και παρουσιάσεων, σας προτείνω την IBM Lotus Symphony. Η Lotus Symphony βασίζεται στο OpenOffice με πιό όμορφο και φιλικό περιβάλλον εργασίας.

Η Lotus Symphony περιέχει τρείς βασικές εφαρμογές: το Lotus Symphony Documents, το Lotus Symphony Spreadsheets και το Lotus Symphony Presentations, για Windows και Linux λειτουργικά συστήματα.

Υποστηρίζει πολλαπλές μορφές αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft Office και Open Document Format (ODF), ενώ μπορεί επίσης να προβάλλει περιεχόμενο σε μορφή PDF. Στην ιστοσελιδα της Lotus Symphonyonline θα βρείτε βοήθεια και πολλά πρόσθετα.

Καλή επιτυχία!!!