Divi WordPress Theme

27 Φεβ 2010

Δωρεάν πακέτο λογισμικού για διαδραστικούς πίνακες.

Αν θέλετε ένα δωρεάν πακέτο λογισμικού για τον διαδραστικό σας πίνακα, σας προτείνω το ActivInspire(Windows, Mac και Linux).
Το ActivInspire δημιουργήθηκε για χρήση στην σχολική τάξη. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, προσωπική και επαγγελματική.
Η προσωπική έκδοση είναι δωρεάν, διαθέσιμη σε όλους, και περιλαμβάνει έτοιμα αντικείμενα, σχήματα, εικόνες, ήχους για να δημιουργήστε εύκολα τις παρουσιάσεις των μαθήματων σας.
Η επαγγελματική έκδοση περιλαμβάνει καταγραφή οθόνηs, ηχογράφηση και αναγνώριση χαρακτήρων(Αγγλικά).
Δοκιμάστε το ActivInspire μαζί με το Wiigo της Gdo Multimedia.

20 Φεβ 2010

Wiigo - Ελέγξετε τον υπολογιστή σας από απόσταση.

Επανέρχομαι στο θέμα της ανάρτησης 'Ελέγξτε από μακριά προγράμματα και παιχνίδια με το Wiigo', για να σας ενημερώσω για την νέα βελτιωμένη έκδοση του προγράμματος Wiigo της Gdo Multimedia.
Μπορείτε πλέον να μετατρέψετε πολύ εύκολα το Wiimote σε ασύρματο 'Air mouse' χρησιμοποιώντας μία υπέρυθρη πηγή(LED υπερύθρων ή ένα μικρό κερί) δίπλα στην οθόνη σας ή σε μία επιφάνεια προβολής για να δημιουργήστε ένα πολύ φθηνό διαδραστικό πίνακα, και να ελέγξετε τον υπολογιστή σας από απόσταση(μέχρι 10 μέτρα).

Οι αρχικές ρυθμίσεις φαίνονται στην εικόνα.
Αν πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Α και Β του Wiimote το παράθυρο του "Wiigo" ελαχιστοποιείται.
Ακόμη αν πατήστε 'On Screen Keyboard' μπορείτε να γράψετε κείμενο.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη βοήθεια.

19 Φεβ 2010

Προσοχή στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, χιλιάδες νέοι και νέες επικοινωνούν μεταξύ τους και μαθαίνουν νέα.
Οι περισσότεροι δείχνουν τυφλή εμπιστοσύνη στην κοινότητα χρηστών αυτών των ιστοσελίδων, χρησιμοποιώντας το πραγματικό τους όνομα, διεύθυνση ή φωτογραφία, χωρίς προηγουμένως να έχουν διαβάσει τα “μικρά γράμματα”, τους όρους χρήσης.
Με την εγγραφή οι χρήστες αυτομάτως συμφωνούν με τους όρους χρήσης.
Οι όροι αυτοί μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι αν οι προσωπικές σας πληροφορίες διαρρεύσουν δεν φέρουν καμία ευθύνη αυτές οι ιστοσελίδες.
Ακόμη οποιοδήποτε αρχείο αποθηκεύετε σε αυτές τις ιστοσελίδες , δίνετε την άδεια να το χρησιμοποιήσουν με όποιον τρόπο θέλουν, να δημιουργήσουν αντίγραφά και να τα πουλήσουν έναντι πληρωμής ή μη σε τρίτους χωρίς την άδειά σας.
Υπάρχουν καταγγελίες για προσωπικά στοιχεία ατόμων και φωτογραφίες που οι ίδιοι οι κάτοχοί τους είχαν καταχωρήσει σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αλλά διαπίστωσαν ότι στη συνέχεια αναρτήθηκαν και σε άλλες ιστοσελίδες, με συκοφαντικά σχόλια ή άλλα ερωτικού περιεχομένου.
Διαβάζετε πάντα τους όρους εγγραφής και να είστε προσεκτικοί όσον αφορά τις πληροφορίες και το περιεχόμενο που αποθηκεύετε στο Διαδίκτυο, αφού είναι άγνωστος ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να γίνει η διακίνησή τους.

5 Φεβ 2010

Σχεδιάσετε εύκολα 3D fractals.

Αν θέλετε να σχεδιάσετε εύκολα 3D fractals, δοκιμάστε το Chaoscope. Δείτε στην έκθεση παραδείγματα του τι μπορεί να κάνει το Chaoscope. Είναι ένα έργο εν εξελίξει που δημιουργήθηκε και συντηρείται από τον Nicolas Desprez. Είναι ένα δωρεάν λογισμικό που εκτελείται σε Windows ™. Για οποιαδήποτε βοήθεια δείτε τα σεμινάρια.