Divi WordPress Theme

27 Φεβ 2011

Δωρεάν αρχεία πολυμέσων.

Αν ψάχνετε για εικόνες, βίντεο και ήχους, η Wikimedia Commons είναι μια αποθήκη εκπαιδευτικών αρχείων πολυμέσων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα από οποιονδήποτε. Μπορείτε να βρείτε εικόνες υψηλής ποιότητας για να τις χρησιμοποιήστε για τα μαθήματα ή τα project σας. Μπορείτε επίσης να φορτώσετε τα αρχεία σας για να τα μοιραστείτε με άλλους χρήστες. Το περιεχόμενο είναι ταξινομημένο κατά θέμα, τοποθεσία, είδος, συγγραφέα, άδεια και πηγή.

11 Φεβ 2011

Το δωμάτιό σας στο youRoom.

Αν ψάχνετε για έναν απλό τρόπο ανταλλαγής πληροφοριών και αρχείων με μέλη μιας ομάδας τότε δοκιμάστε το youRoom. Μια online εφαρμογή με την οποία μπορείτε να μοιραστείτε σύντομα μηνύματα, όπως στο Twitter, σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου μπορείτε με έναν εύκολο τρόπο να μοιράσετε επίσης και τα αρχεία σας. Δοκιμάστε το, για καλύτερη επικοινωνία με τους φίλους σας ή τους μαθητές σας ή για καλύτερη συνεργασία στη δουλειά σας.

4 Φεβ 2011

PptPlex - και εντυπωσιάστε με τις παρουσιάσεις σας.


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα στυλ για επιτυχημένες διαδραστικές παρουσιάσεις και να εντυπωσιάσετε το κοινό σας με το pptPlex, ένα δωρεάν πρόσθετο για το PowerPoint 2007/2010 από το Office Labs. Μπορείτε να οργανώσετε όλες τις διαφάνειες σε ένα μεγάλο καμβά με pan και ζουμ και να περιηγηθείτε από τη μια διαφάνεια στην άλλη. Στη κλασική παρουσίαση του Powerpoint,οι διαφάνειες κινούνται σε γραμμική μορφή, με το pptPlex οι διαφάνειες μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε στον καμβά για να πλοηγηθείτε. Μπορείτε επίσης να εισάγετε ένα υπολογιστικό φύλλο Excel ή ένα έγγραφο του Word και το περιεχόμενό τους θα εμφανίζεται ζωντανά κατά τη στιγμή της παρουσίασης.

2 Φεβ 2011

Εικονική περιήγηση σε μουσεία με το Google Art Project.


Αν θέλετε να περιηγηθείτε στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου μέσα απο τον υπολογιστή σας τότε σας προτείνω να δείτε το Google Art Project, με χίλια διάσημα έργα τέχνης σε εντυπωσιακή λεπτομέρεια. Μπορείτε να πλοηγηθείτε στο εσωτερικό των μουσείων όπως του Alte Nationalgalerie στο Βερολίνο, Freer Gallery of Art, Smithsonian, στην Ουάσινγκτον, The Frick Collection στην Νέα Υόρκη, και άλλα.
Μπορείτε να δημιουργείστε την προσωπική σας γκαλερί με επιλεγμένα έργα και να τη δείξτε στο facebook και το twitter. Το Google Art Project, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως  εκπαιδευτικό υλικό σε  μαθήματα που γίνεται αναφορά στην τέχνη.