Divi WordPress Theme

31 Αυγ 2011

Vyew για online διασκέψεις, παρουσιάσεις και webinars.

Για online διασκέψεις, παρουσιάσεις, webinars, τη συνεργασία και την κοινή χρήση αρχείων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Vyew. Το Vyew (προφέρεται view) είναι ένα online εργαλείο για συνεργασία σε πραγματικό χρόνο με αξιόλογες λειτουργίες. Στο Vyew μπορείτε να εγγραφείτε με το Google λογαριασμό σας. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις εκδόσεις: Δωρεάν, Plus και Professional. Στην δωρεάν έκδοση μπορείτε να έχετε έως και 10 μέλη, και μέχρι 20 χώρους εργασίας με διαφημίσεις. Μέσα στο Vyew μπορείτε να προγραμματίσετε  ή να ξεκινήσετε μια σύσκεψη, να καλέστε τα υπόλοιπα μέλη, και όταν η ομάδα σας είναι έτοιμη, μπορείτε να αρχίσετε τη συνεργασία. Μπορείτε να φορτώσετε παρουσιάσεις, έγγραφα, να κάνετε capture την επιφάνεια εργασίας σας, κλπ. Μπορείτε επίσης να μιλήσετε, να κάνετε chat και να δείτε τους υπόλοιπους χρήστες.

25 Αυγ 2011

Pearltrees - οργάνωση και μοίρασμα συνδέσμων.

Το Pearltrees είναι μια δωρεάν online υπηρεσία με στόχο τα μέλη της να επιλέγουν συνδέσμους ,να τους οργανώνουν και να τους παρουσιάζουν. Παρέχει τη δυνατότητα οργάνωσης των συνδέσμων σε φακέλους-δένδρα(pearltrees). Μπορείτε πολύ εύκολα να προσθέστε είτε νέους δικούς συνδέσμους  είτε συνδέσμους από άλλους χρήστες και να μοιράστε τα "δένδρα σας" σε κοινωνικά δίκτυα(twitter, facebook). Δείτε στο βίντεο πως να το χρησιμοποιήστε και κάντε εγγραφή με το λογαριασμό σας στο twitter, facebook, google.

22 Αυγ 2011

Διαχωρίστε και μοιραστείτε YouTube βίντεο με το Splitube.


Το YouTube είναι η αγαπημένη υπηρεσία βίντεο. Πολλές φορές βρίσκετε βίντεο με μεγάλο μήκος και δεν θέλετε να το δείτε ολόκληρο. Το Splitube είναι μια δωρεάν online υπηρεσία για να διαχωρίσετε ένα YouTube βίντεο και να το μοιραστείτε ή να το δημοσιεύσετε σε κοινωνικά δίκτυα. Για να διαχωρίσετε ένα βίντεο, απλά εισάγετε το ID του βίντεο από το YouTube και επιλέγετε με την γραμμή διαίρεσης το χρόνο που θέλετε να εμφανίσετε. Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί "Split Video" το Splitube δημιουργεί ένα URL,με το κομμάτι του βίντεο που έχετε επιλέξει. Το Splitube είναι ένα πολύ χρήσιμο online εργαλείο για να διαχωρίσετε YouTube βίντεο με πολύ απλό τρόπο. Για τυχόν απορίες δείτε το βίντεο.

21 Αυγ 2011

Οnline συνεργασία στη συγγραφή κειμένων.


Το TypeWith.me είναι μία online εφαρμογή στην οποία πολλοί χρήστες μπορούν να γράφουν ταυτόχρονα στο ίδιο έγγραφο. Μπορείτε να δημιουργείστε ένα νέο έγγραφο πολύ εύκολα χωρίς να ανοίξτε κάποιο λογαριασμό. Το έγγραφο σας είναι προσβάσιμο στους υπόλοιπους χρήστες μέσω URL (“http://typewith.me/Κωδικός_Συγκεκριμένου_Εγγράφου”). Όποιος πληκτρολογήσει τη συγκεκριμένη διεύθυνση τον browser του, βλέπει το έγγραφο και μπορεί να αρχίσει να το επεξεργάζεται. Αν δεν σας ενδιαφέρει η ασφάλεια του εγγράφου  το TypeWith.me είναι μία υπέροχη λύση που αξίζει να δοκιμάσετε. Μερικά παραδείγματα χρήσης του, είναι η συνεργασία καθηγητών με τους μαθητές τους, και συναδέλφων στην εργασία τους.

11 Αυγ 2011

Zii - Το εργαλείο για τις παρουσιάσεις και τους σχολιασμούς σας.


Αν θέλετε ένα δωρεάν πρόγραμμα για έλεγχο των παρουσιάσεων από απόσταση, τότε σας προτείνω το Zii. Με το Zii μπορείτε να ελέγξετε τον υπολογιστή σας με τη χρήση ενός Wiimote από απόσταση (10 m), να μεγεθύνετε και να σχεδιάσετε την επιφάνεια εργασίας σας. Το Zii έχει δύο τρόπους λειτουργίας (Normal Mode & Zoom Draw Mode): Στην κανονική λειτουργία(Normal Mode), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά του Wiimote για τον έλεγχο του υπολογιστή σας. Στην λειτουργία Zoom Draw μπορείτε να να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά του Wiimote για να μεγεθύνετε να σχεδιάσετε και να μετακινήστε την επιφάνεια εργασίας σας. Για να λειτουργήσει το Zii πρέπει να έχετε ένα Wiimote και ένα PC με δυνατότητα Bluetooth. Πρώτα πρέπει να συνδέσετε Wiimote στον υπολογιστή σας μέσω Bluetooth, και μετά το Ζii. Το Zii απαιτεί Microsoft. NET 3.5 (ή νεότερο).Το Zii λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις των Windows.