18 Ιαν 2012

Μάθετε Java

Η Java είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη αντικειμενοστραφής γλώσσα προγραμματισμού. Οι Java εφαρμογές τρέχουν σε Windows, Mac OS X, Linux, Solaris, Android και πολλά άλλα λειτουργικά συστήματα. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Java Development Kit (JDK), με την τελευταία έκδοση NetBeans IDE. Το Java Development Kit (JDK) περιέχει όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για τη σύνταξη και τον έλεγχο του κώδικα των εφαρμογών σας. Το NetBeans IDE (Ολοκληρωμένο Περιβάλλον Ανάπτυξης) είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα που κάνει όλα αυτά τα εργαλεία πιο εύκολα προσβάσιμα. Δείτε το Robocode ένα παιχνίδι σχεδιασμένο για να σας βοηθήσει να μάθετε να προγραμματίζετε σε Java. Βρείτε στο κέντρο προγραμματισμού της Oracle δωρεάν μαθήματα για αρχάριους. Διαβάστε το Java SE ένα οδηγό που περιέχει εκατοντάδες δείγματα εργασίας καθώς και εξηγήσεις. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Java.sun.com με δωρεάν υλικό για όλες τις τεχνολογίες Java. Και αν θέλετε να κάνετε κάποιες εφαρμογές για smartphones με λειτουργικό σύστημα Android επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Java Code Geeks για δωρεάν Android μαθήματα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κάποιο καλό βιβλίο ή κάτι στα Ελληνικά όμως για την Java ( και ειδικότερα για προγραμματισμό σε android ) δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή να το κατεβάσω από κάπου; Θα ήθελα πολύ. :)
Ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων. :)

Georgios Ntouvelos είπε...

Στα ελληνικά θα πρότεινα το
http://www.biblionet.gr/book/167205, φυσικά δεν είναι δωρεάν.Στην αγγλική βιβλιογραφία προτείνω να δείτε στο http://www.ebookshare.net/programming

Ανώνυμος είπε...

Ελληνικό βιβλίο για ξεκίνημα σε java?
Για αρχάριους φυσικά

Georgios Ntouvelos είπε...

Στα ελληνικά θα πρότεινα το
http://www.biblionet.gr/book/124571/Savitch,_Walter/Java